Blog

Lojistik Stok Yönetimi Nedir?

Lojistik Stok Yönetimi Nedir?

Lojistik stok yönetimi, şirketin envanter yönetimi anlamını taşır. Yani şirketin üretim yapmak için sahip olduğu hammadde, malzeme ve şirket ürün listesini ifade eder.

Verimliliği Arttıracak 10 Lojistik Yönetimi İpucu

Verimliliği Arttıracak 10 Lojistik Yönetimi İpucu

Lojistik sektöründe verimlilik olmazsa olmaz kriterdir. Verimliliği arttıracak sistemlere girişmeden önce ise organize olmanız gerekir. Bunun için verimliliği arttıracak 10 lojistik ipucu çok işinize yarayabilir.

Tedarik Zinciri Yönetimine Başlamadan Bilmeniz Gereken 10 Unsur

Tedarik Zinciri Yönetimine Başlamadan Bilmeniz Gereken 10 Unsur

Tedarik zinciri yönetimi internet üzerinden lojistik sektörüne girildiği zaman en önemli kavramlardan biri haline gelir

Depo Siparişi Toplama Yöntemleri

Depo Siparişi Toplama Yöntemleri

Depo sipariş toplama, bir depo içerisindeki sipariş için gerekli ürün ve malların raflardan toplanmasını veya yeni sipariş edilen ürünlerin raflara yerleştirilmesini içerir.

Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir?

Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir?

Tedarik zinciri yönetimi, genel olarak ürün ve hizmet akışının en detaylı şekilde incelenmesini ifade eder.

Lojistikte Depo Yönetimi Stratejileri

Lojistikte Depo Yönetimi Stratejileri

Lojistikte depo yönetimi stratejileri birtakım içerikleri kapsar. Özellikle Liva Nakliyat olarak depo düzeni konusunda optimizenin sağlanması, stok takibinin yapılması ve yönetilmesi, depo personelinin hem eğitim hem de yönetim gibi faktörleri kapsar.

Dağıtım Lojistiği ve Önemi

Dağıtım Lojistiği ve Önemi

Dağıtım Lojistiği, hem endüstriyel hem de ticari şirketler için değer zinciri merkezinin bir parçası olarak geçer. Üretim ve firmanın satış pazarı arasındaki bağlantıyı oluşturur.

Afet Lojistiği ve Önemi

Afet Lojistiği ve Önemi

Afet lojistiği, doğal afetler, çevresel kaynaklı felaketler, insanlardan kaynaklı felaketler ve salgın hastalık gibi hiç beklenmedik bu tür durumlar sonrası hayatta kalabilmek ve kurtulabilmek için ihtiyaç duyulan malzemelerin ve kaynakların yönetimini kapsar. Bu sebepten dolayı afet lojistiği hayat kurtarmak, zararı aza indirmek ve toplumun hızlıca toparlanmasına yardımcı olmak için büyük bir öneme sahiptir.

Çapraz Sevkiyat

Çapraz Sevkiyat

Günümüzde ticaret hayatında ürünler devamlı olarak farklı yerlere transfer edilmektedir. Günlük hayatta karşılaştığımız taşıma araçlarında yer alan ürünler bazen nihai kullanıcılara, bazen depolara, bazen de bir sonraki üretim aşamasına transfer edilmektedir. Bu durumda da Liva nakliyat olarak lojistik hizmetinin aksamaması ve daha akıcı şekilde ilerlemesi için gerek yeni hizmetler gerekse çözüm yöntemleri bulunmaktadır. Çapraz sevkiyat ise bu yönlerden birisidir. Çapraz sevkiyat, tedarikçi firmaların ürünlerinin depo içerisine ya da stoğa alınmadan kısa bir süre içerisinde sevk edileceği yere gönderilmesini kapsar.

Karayolu Taşımacılığında İşletmeniz İçin Maliyetleri Düşürme

Karayolu Taşımacılığında İşletmeniz İçin Maliyetleri Düşürme

Karayolu taşımacılığı, pek çok firma için hayati bir lojistik süreç olarak geçer. Bu nedenle bu süre zarfında yapılan masraflar, firmaların karlılık durumunu doğrudan etkiler.

Karayolu Taşımacılığında Şirketlerin Başarısını Etkileyen Faktörler

Karayolu Taşımacılığında Şirketlerin Başarısını Etkileyen Faktörler

Karayolu taşımacılığı lojistik sektörü için çok önemli bir yere sahiptir.

Elleçleme Handling Nedir?

Elleçleme Handling Nedir?

Elleçleme en çok nakliye, gümrük, taşıma ve kargo işlemleri için kullanılan bir terimdir. Kelime anlamı olarak elleçleme, Liva nakliyat tarafından gümrükte gelen veya giden eşyaların gözetilmesi sırasında, özellikleriyle oynamadan ve zarar vermeden taşınması, yerlerinin değiştirilmesi, farklı bir kaba ya da başka bir şeyin içerisine yerleştirilmesi, eşyanın tamir ya da dış kabının değiştirilip yenilenmesi, eşyanın havalandırılması, karıştırılması gibi işlemler sırasında kullanılan bir yöntem türüdür.

Pazarlama ve Lojistik Destek Almanın Önemi

Pazarlama ve Lojistik Destek Almanın Önemi

Pazarlamanın en temel amacı, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayıp, şirketlerin kâr elde edip büyümesine destek olmaktır. Pazarlama, genel olarak ulaşması gereken kişilere uygun ürün ve hizmetlerin geliştirilerek, doğru fiyatlandırma sonucunda, dağıtım ve tanıtım stratejileri sonucunda gerçekleştirilir. Bu konuda firmamız her zaman en iyi şekilde siz değerli müşterilerimize destek olmaktadır.

Lojistik Çözümü İçin Güvenilir Adres

Lojistik Çözümü İçin Güvenilir Adres

Lojistik, müşterilerin gereksinimlerini karşılayabilmek için, her dalda ürün, hizmet bilgi ve servis akışını sağlayıp, son tüketiciye kadar var olan tedarik zincirinde bulunan hareketinin etkili bir şekilde organize edilmesi, dağıtılması, depolanması ve kontrol altında olması hizmetidir.

Liva İle Lojistik İhtiyacınızı Güvenle Karşılayın

Liva İle Lojistik İhtiyacınızı Güvenle Karşılayın

Günümüzde lojistik denildiği zaman akla ilk gelen kavram, mal ve hizmetin üretim aşamasında başlayıp son tüketiciye kadar sorunsuz ve hatasız şekilde ulaşması için planlama, organize etme ve çözümleme prensiplerini bir araya getiren taşımacılık hizmeti gelmektedir.

Hasarsız Lojistik Hizmeti

Hasarsız Lojistik Hizmeti

Lojistik sektöründe hasarsız bir nakliye hizmeti sunabilmek için öncelikli olarak güvenlik önlemlerini en iyi şekilde almak gerekir.

Envanter Sayım Hizmeti

Envanter Sayım Hizmeti

Liva nakliyat tedarik zinciri içerisinde bulunan ürün ve hizmetler, en başından en sonuna kadar tüketicilere ulaşacağı son bölüme kadar bir takım iş sürecinden geçer.

Anahtar Teslim Mağaza ve Stant Kurulumu

Anahtar Teslim Mağaza ve Stant Kurulumu

Liva nakliyat, Türkiye genelinde bulunan tüm zincir ve yerel mağazalara eş zamanlı olacak şekilde montaj ve de montaj hizmeti verme hızına ve ekibine sahiptir. Montaj ve de montaj işlemi müşteri talebi doğrultusuna göre istenilen mağazalara belirlenen sürede sorunsuz olacak şekilde gerçekleştirilir. Aynı zamanda bu hizmet fotoğraflanarak rapor haline getirilir. Firmamız bu konuda reklam ve tanıtım sektöründe gerçekleştirilen tüm faaliyetleri en başından sonuna kadar takip ederek özenli ve güvenli şekilde hizmet vermektedir.

Taşınmadan Önce Yapılacaklar

Taşınmadan Önce Yapılacaklar

Evler insanların yaşamında oldukça büyük bir yer tutar. Fakat zaman zaman ulaşım imkanı, iş-okul değiştirme gibi çeşitli sebeplerden dolayı bulunduğumuz evden başka bir yere taşınmamız gerekebilir.

Taşınma Masraflarını Azaltmanın İpuçları

Taşınmak yeni bir eve veya işyerine geçmenin keyfini içerse deaynı zamanda da masrafları olan zor bir süreçtir. Bu süreci keyifli olduğu kadar uygun fiyatlardan yaparak geçirmek bazı detaylar sayesinde mümkündür.

Lojistikte Depolama Aşamaları

Lojistikte Depolama Aşamaları

Günlük yaşamın sürdürülebilir olması bakımından lojistik son derece önemli konular arasında yer alır. Günlük yaşamda kullanılan ve tüketilen çeşitli ürünler lojistik ile bir yerden başka bir yere aktarılabilirler.

Lojistik Dijitalleşmenin Etkileri

Lojistik Dijitalleşmenin Etkileri

Dijital dönüşüm, tüm sektörlerde olduğu gibi lojistik sektöründe de oldukça önemlidir. Yapay zeka teknolojisi ile üretilen robotlar ve yazılımlar, ulaşımda da drone teknolojisinin kullanımı gibi yepyeni lojistik sahaların oluşması şirketlerin yeni yazılımlara yönelmesine neden olmuştur.

Küçük Evler İçin Büyük Dekorasyon Fikirleri

Son zamanlarda giderek popülerleşen minimal yaşam stili evlerde de kendini gösteriyor. Hızlı şehirleşmeyle birlikte küçük ev tasarımları oluşturarak minimal yaşam alanları ile insanlara pratiklik sunuyor.

İç Lojistik Nedir?

İç Lojistik Nedir?

Taşınabilir mallar ile eşyaların üreticilerden tüketicilere kadar uzanan süreci lojistik olarak isimlendirilir. Malların tüketicilere tam zamanında ve eksiksiz bir şekilde ulaşması adına gerçekleştirilen organizasyonlar da lojistik alanı içerisinde yer alır.

E-Ticaret Lojistiği İçin Dinamik Çözümler

E-Ticaret Lojistiği İçin Dinamik Çözümler Ve Faaliyet Alanları

Teknolojinin ilerlemesi ve günümüzde insanların zamanlarının çok daha kıymetli olması ile beraber alışveriş ve lojistik dahil pek çok sektör online platformlara taşınmıştır.

LİVA NAKLİYAT DEPOLAMA HİZMETİ

Depolama hizmeti belirli bir noktadan gelen mal, ürün veya yüklerin teslim alınarak uygun koşullar altında anlaşılan süre boyunca korunması ardından yine belirlenen noktalara gönderilmek üzere hazır hale getirilmesi işlemidir.

Destekleyici Lojistik Faaliyetleri

Destekleyici Lojistik Faaliyetleri Nelerdir?

Lojistik işlemlerinde taşımacılığın sorunsuz şekilde gerçekleşmesi adına birtakım güvenlik önlemlerinin alınması ve işlemlerinin tümünün prosedürlere göre gerçekleştirilmesi önemlidir.

Dağıtım Lojistiği Hakkında Her Şey

Dağıtım Lojistiği Hakkında Her Şey

Lojistik tanımına genel olarak bakıldığında ürün, hizmet veya insan gücünün ihtiyaç duyulduğu alanlarda ilgili kaynakların zamanında ve istenen konuma yönlendirilmesi için gerçekleştirilen faaliyetlerin bütünüdür.

Lojistik Sektöründe Hızlı Taşımacılık Alternatifleri

Lojistik Sektöründe Hızlı Taşımacılık Alternatifleri

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte endüstrinin her alanında olduğu gibi lojistik alanında da çeşitli gelişmeler yaşanmaktadır. Yeni iş modelleri, yeni müşteri modelleri, yeni teknolojiler lojistik sektörünün yeniliklere hızlı bir şekilde adapte olmasını gerektirir.

Perakende Sektöründe Lojistik İhtiyaçları

Perakende Sektöründe Lojistik İhtiyaçları

E-ticaretin yaygınlaşması ile birlikte perakende sektörü bir dönüşüm ve değişim içerisinde ilerler. Ürün çeşitlilikleri sektörün hacimce genişlemesini de sağlamıştır. Günümüzde artan ihtiyaçlar ve zevkler göz önünde bulundurularak çeşitli ürünler imal edilir.

Tedarik Lojistiği Nedir?

Tedarik Lojistiği Nedir?

Tedarik sektörü ile lojistik sektörü çoğunlukla birbirine karıştırılan konulardır. Tedarik zinciri hammaddelerin üreticiden çıktıktan sonra tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreyi ifade eden bir kavramdır. Lojistik sektöründe ise önemli olan tüketicidir.

Sağlık Lojistiği Nedir?

Sağlık Lojistiği Nedir?

Bir ürünün üreticiden çıkarak tüketiciye ulaşana kadar geçen ambalajlama, saklanma, depolanma, taşınma ve tüketiciye teslim edilme aşamalarının tamamı lojistik olarak isimlendirilir.

E-Ticaret Lojistiği Nedir? Önemi Nedir?

E-Ticaret Lojistiği Nedir? Önemi Nedir?

E-Ticaret, günümüzde ulusal ve global ekonomi anlamında önemli etkileri olan, üretici ve tedarikçilerin pazarda yer almak istediği dikkat çeken bir gelişimdir.

Depo Yönetimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Depo Yönetimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Hammadde ve ürünlerin saklanması için kullanılan büyük alan veya ambarlara depo denir. Depolar gelişen teknoloji ile birlikte ürün tedarik sürecinin yönetilmesine destek sağlayan en önemli unsurlardan birisi haline gelmiştir.

TAŞINMA TÜYOLARI

TAŞINMA TÜYOLARI

Günümüzde pek çok kişi, çeşitli nedenlerden dolayı oturduğu evden taşınmaktadır. Kimi zaman bu nedenler mecburi olsa da kimi zaman keyfi olabilmektedir.

OFİS TAŞIMACILIĞI

OFİS TAŞIMACILIĞI

Ofisimizin aynı zamanda iş hayatımızın yüzü olduğunu düşünecek olursak; yeni bir ofise geçiş aşamasında yaratmış olduğumuz imajın da değişmemesi gerektiğini söyleyebiliriz.

NAKLİYAT SIRASINDA MEYDANA GELEBİLECEK HASARLAR

NAKLİYAT SIRASINDA MEYDANA GELEBİLECEK HASARLAR

Taşınma aşamasında olan pek çok insanın aklına ilk olarak; “nakliye sırasında eşyalarıma bir zarar gelir mi?” sorusu gelmektedir.

NAKLİYAT SİGORTASI

NAKLİYAT SİGORTASI

Günümüzde, basit bir evden eve nakliyat yapılacağı zaman ya da uluslararası denizyolu, havayolu gibi çeşitli yollardan ürün taşınacağı durumlarda nakliyat sigortası yapılması tavsiye edilmektedir

MONTAJ VE DEMONTAJ

MONTAJ VE DEMONTAJ

Günümüzde kullandığımız ürünlerin birçoğu montaj işlemi gerektirmektedir. Montajı yapılan ürünün, montaj işlemi gerçekleşmeden önceki parçalara dönüştürülmesi için demontaj işlemi uygulanmaktadır.

MAĞAZA LOJİSTİĞİ NEDİR?

MAĞAZA LOJİSTİĞİ NEDİR?

Günümüzde ticarete atılmanın en popüler yollarından biri, mağaza açmaktır. Kişiler ya da firmalar, yeni birer mağaza açarak veya mevcut mağazalarının başka şubelerini açarak ticarete atılmaktadır.