MAĞAZA LOJİSTİĞİ NEDİR?

MAĞAZA LOJİSTİĞİ NEDİR?

Günümüzde ticarete atılmanın en popüler yollarından biri, mağaza açmaktır. Kişiler ya da firmalar, yeni birer mağaza açarak veya mevcut mağazalarının başka şubelerini açarak ticarete atılmaktadır.

Fakat tahmin edildiği gibi mağaza açmak demek; çeşitli masrafların hesaplanması, müşteri çekme kapasitesi, gerekli malzeme ve ekipmanların temin edilmesi gibi birçok zorlu süreci beraberinde getirir. Bunlara mağazanın kurulumu ve lojistiği de eklendiğinde, süreç daha da zorlaşmaktadır. Mağaza kurulumu ve lojistiği; profesyonel bir lojistik firması ile anlaşılması durumunda bir sorun olmaktan çıkmaktadır.

Mağaza Lojistiği

Mağaza lojistiği ile; açılacak olan, açılan ya da kapanacak mağazalarda kullanılan reyon, stant, tanıtım materyalleri ve dekoratif malzemeler gibi materyalleri depolama, taşıma ve montaj işlemi gerçekleştirilir. Bu işlemler sayesinde mağaza kurulumu ve taşıma işlemi sırasında işler oldukça kolaylaşmaktadır. Ürünler içeriğine göre gruplandırılır ve gereksiz stoklamanın önüne geçilir.

Burada önemli olan diğer faktörler ise maliyet ve zamandır. Bu işlemi gerçekleştiren firmaların, en az maliyetle ve maksimum zaman verimi ile çalışması gerekmektedir.

Mağaza Lojistiği Aşamaları Nelerdir?

magaza-lojistiği-1

  • Mağaza içi operasyonların envanter optimizasyonu, iş gücü verimliliği ve stok durumu kontrolünün desteklenmesini içeren faaliyetler gerçekleştirilmesi
  • Toplama araçlarının bölünmesi ve ürünlerin reyonlara göre ayrılması
  • Konsolidasyon, stok odası ve raf beslemesi yönetimlerinin birleştirilmesi
  • Maliyetlerin azaltılması ve müşteri hizmetlerinin geliştirilmesi

Liva ile Mağaza Lojistiği

Liva Nakliyat, nasıl bir hizmet istediğinize dair verdiğiniz ön bilgilerin hepsini tüm ayrıntıları ile kaydeder. Ardından uzman ekibi; yapılacak işlerin ve malzemelerin keşfi için gelir ve gerekli işlemler için notlar alır. Bu işlemler; taşıma işleminde hangi aracın kullanılacağı, yol güzergahı ve başka hangi hizmetlerin gerektiği gibi çeşitli parametrelerdir.

magaza-lojistiği-2

Tüm incelemeler sonrasında sizleri, yeni iş yerinize hızlı ve güvenli bir şekilde taşır. Sadece mağaza lojistiği değil, depolama gibi işlemler de Liva Nakliyat bünyesinde gerçekleştirilmektedir. Daha fazla bilgi almak için iletişim kanallarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Ofis Taşımacılığı

Nakliyat Sigortası