OFİS TAŞIMACILIĞI

OFİS TAŞIMACILIĞI

Ofisimizin aynı zamanda iş hayatımızın yüzü olduğunu düşünecek olursak; yeni bir ofise geçiş aşamasında yaratmış olduğumuz imajın da değişmemesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Ofis taşımacılığı, sıradan bir taşıma işleminden oldukça farklıdır. Bu doğrultuda söyleyebileceğimiz şey, bu işlemde dikkat edilmesi gerekilen noktaların da epeyce fazla olduğudur.

Bu yazımızda sizler için ofis taşımacılığı nedir sorusunun cevabını vererek ofis taşımacılığı aşamalarından bahsedeceğiz.

Ofis Taşımacılığı Nedir?

Ofis taşımacılığı, ofis değiştirirken eşyaların güvenle taşınması için nakliye firmaları tarafından verilen bir hizmettir. Evden eve nakliyatta olduğu gibi belirli bir plan dahilinde taşıma işlemi gerçekleştirilir. Fakat ofis taşımacılığı, evden eve nakliyata göre daha detaylı ve titiz bir taşıma işlemidir. Çünkü bu işlemde, taşınacak eşyaların çoğunluğu mobilya türü eşyalardır. Bunun yanında, taşınacak eşyaların arasında önemli evrak, arşiv ve dosyaların da bulunması, ofis taşımacılığının daha dikkatli bir şekilde yapılmasını zorunlu kılar.

ofis-taşımacılıgı-1

Ofis taşımacılığında ofisler, boyutlarına göre 3 gruba ayrılmaktadır:

1-Küçük ofisler

2-Orta boyutlu ofisler

3-Büyük boyutlu ofisler

Küçük ve orta boyutlu ofislerin taşıma işlemleri genellikle 1 günde tamamlanır. Büyük boyutlu ofislerin taşınması işlemi ise ofisin çalışan sayısına bağlı olarak günlerce sürebilir.

Ofis Taşımacılığı Aşamaları

Ofis taşımacılığını genel olarak 3 aşamada inceleyebiliriz:

1-Tespit Aşaması: Ofis taşımacılığının ilk aşaması, tespit aşamasıdır. Bu aşamada ilk olarak, sektöründe öncü bir firma ile anlaşma sağlanmalıdır. Firmayı bulduktan sonra gerekli görüşmeler yapılır. Görüşmeler sonucunda taşıyıcı firma, tespit için bir personel gönderir. Taşınacak eşyaların cinsi ve miktarı belirlenir. Eşya miktarına bağlı olarak nasıl büyüklükte bir araca ihtiyaç duyulduğunun tespiti yapılır. Burada ofisin konumu oldukça önemlidir. Ofisin konumuna göre uygun taşımacılık sistemi tercih edilir.

2-Taşınacak Eşyaların Demontesi ve Kolilenmesi: Bu aşamadaki kolilenecek eşyalar incelendiğinde, genel olarak dosya ve çeşitli evrakları taşıma işleminin gerçekleştirileceği anlaşılır. Bu eşyalar, hizmeti alan kişinin isteğine göre kolilenmekte ve kolay ayırt edilebilmesi için etiketlenmektedir. Dosya ve evrakların dışında ambalajlanacak diğer eşyalar ise mobilyalardan oluşmaktadır. Mobilyalar, taşıyıcı firma bünyesindeki marangozlar tarafından ustaca sökülmekte, montaj aşamasının kolay olması için numaralandırılmakta ve sonrasında paketlenmektedir. Paketlenen eşyalar aynı titizlik ile taşınmaktadır.

İlgili içerik: Montaj ve Demontaj

3-Taşıma İşleminin Tamamlanması: Taşınılacak eşyalar adrese vardıktan sonra eşyaların sorunsuz bir şekilde içeriye taşınması gerekmektedir. Paketlenip numaralandırılmış eşyalar kolaylıkla bulunur ve montaj işlemi gerçekleştirilir. Özel evraklar ise istenilen yerlere bırakılır ve ofis taşımacılığı işlemi tamamlanmış olur.

ofis-taşımacılıgı-2

Ofis taşımacılığı belirli bir sözleşme dahilinde yapılırsa, her iki taraf da kendini güvence altına almış olur. Taşınılacak eşyaların sigortalanması, hizmet alan kişiye güven aşılar. Bu sayede her iki taraf için de bir güven ortamı oluşur.

İlgili içerik: Nakliyat Sigortası