NAKLİYAT SIRASINDA MEYDANA GELEBİLECEK HASARLAR

NAKLİYAT SIRASINDA MEYDANA GELEBİLECEK HASARLAR

Taşınma aşamasında olan pek çok insanın aklına ilk olarak; “nakliye sırasında eşyalarıma bir zarar gelir mi?” sorusu gelmektedir.

Nakliye hizmetinden yararlananlar eşyalarının çalınma, eksilme ya da herhangi bir şekilde zarar görme korkusu ile zorlu bir süreç yaşamaktadır.

Ayrıca firmaların/şirketlerin nakliyesini gerçekleştirmek istemediği bazı tehlikeli maddeler de mevcuttur.

Bu yazımızda sizler için taşınması tehlikeli maddeleri ve nakliye sırasında eşyalarımızın zarar görmemesi için neler yapabileceğimize açıklık getireceğiz.

Nakliyat Sırasında Taşınması Tehlikeli Maddeler Nelerdir?

nakliyat-sırası-1

Tehlikeli maddeler, son yıllarda pek çok sektör içerisinde çeşitli amaçlarla kullanılmaya başlanmıştır. Tehlikeli maddelerin yapısından kaynaklı olarak, nakliyesi esnasında insanlara, çevreye, hayvanlara ve önemli belli başlı eşyalara zarar verme ihtimali vardır. Nakliye işleminin gerçekleşmesi için özel belgelerin alındığı tehlikeli maddeler, 9 sınıfa ayrılmaktadır. Bunları tek tek inceleyecek olursak:

  1. Patlayıcılar: Mühimmat ve havai fişek gibi örnekleri verebiliriz.
  2. Gazlar: Doğal gazlar ve aerosol gibi patlayabilen gazlar bu gruba dahildir.
  3. Yanıcı sıvılar: Aseton ve benzin yanıcı sıvılara örnektir.
  4. Yanıcı katılar: Kükürt ve aktif karbon gibi ürünler bu gruba dahildir.
  5. Oksitleyici madde: Hidrojen peroksit ve oksijen jeneratörü gibi örnekleri verebiliriz.
  6. Zehirli maddeler: Dokunulduğunda, yutulduğunda ya da solunduğunda insan sağlığına zarar veren maddelerdir. Siyanür, fenol ve çeşitli tıbbi atıklar bu kapsamdadır.
  7. Radyoaktif maddeler: Zenginleştirilmiş uranyum ve izotoplar, radyoaktif madde olarak işlem görmektedir.
  8. Aşındırıcı maddeler: Sülfürik asit ve sodyum hidroksit gibi örnekleri verebiliriz.
  9. Çeşitli tehlikeli maddeler: Nakliye esnasında diğer sınıflar kapsamına girmeyen ve tehlike arz eden maddelerdir. Lityum iyon piller ve genetiği değiştirilmiş organizmaları bu gruba dahil edebiliriz.

Nakliyat Sırasında Eşyalarımızın Zarar Görmemesi İçin Neler Yapabiliriz?

nakliyat-sırası-2

Nakliye sırasında eşyalarımız hiç beklenmedik şekillerde zarar görebilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için dikkat edeceğimiz birkaç nokta ile eşyalarımızın zarar görmemesini ya da zararın minimuma indirilmesini sağlayabiliriz.

  • Özellikle değerli eşyalarınız bir liste hazırlayın ve bu listeyi nakliye firması ile paylaşın.
  • Elektronik eşyalarınızın çalıştığına dair belgeler bulundurun.
  • Paketlemeyi kendiniz yapıyorsanız, yeterli miktarda paket bulundurduğunuzdan emin olun. Eğer firma bu işlemi gerçekleştirecek ise, yine yeteri kadar paket bulundurduklarına dikkat edin.
  • Doğru taşıma yönteminin kullanıldığından emin olun.
  • Tüm eşyaların tek bir nakliye aracına yüklenmesi, farklı boyuttaki ve yapıdaki eşyaların zarar görmesine sebep olabilir. İmkan varsa birden fazla nakliye aracı kullanılmasını isteyin.

Bu şekildeki bazı dikkat edebileceğimiz hususlar ile zararı oldukça azaltabiliriz. Fakat tüm ihtimallere karşı, nakliyat sigortası yaptırmanızı tavsiye ederiz.

İçeriklerimizi inceleyebilirsiniz:

Montaj ve Demontaj

Evden Eve Nakliyat