Liva İle Lojistik İhtiyacınızı Güvenle Karşılayın

Liva İle Lojistik İhtiyacınızı Güvenle Karşılayın

Günümüzde lojistik denildiği zaman akla ilk gelen kavram, mal ve hizmetin üretim aşamasında başlayıp son tüketiciye kadar sorunsuz ve hatasız şekilde ulaşması için planlama, organize etme ve çözümleme prensiplerini bir araya getiren taşımacılık hizmeti gelmektedir.

. Lojistik hizmetinde 5 temel taşıma süreci yer almaktadır. Bu taşıma türleri ise su şekildedir; karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu taşımacılığıdır.

Karayolu Taşımacılığı

Karayolu taşımacılığı günümüzde çok fazla tercih edilmektedir. Lojistik sürecinin büyük bir çoğunluğu ise karayolu taşımacılık ile yönetilmektedir. Karayolu taşımacılıkta yük ya da mallar çıkış noktasından varış noktasına karayolu alt yapısı sayesinde ulaştırılmaktadır. Karayolu taşıtları ile bu süreç ilerlemektedir. Karayolu taşımacılığı 2 gruba ayrılır. Bunlardan bir tanesi yurtiçi taşımacılık olurken diğer ise yurtdışı taşımacılığıdır. Yurtdışı taşımacılığı ise uluslararası karayolu taşımacılık olarak geçmektedir.

Denizyolu Taşımacılık

Denizyolu taşımacılık, su üzerinden limanlar arası gerçekleştirilen bir ticaret işlemidir. Ticaretin en güvenilir ve hızlı şekilde yapılması bu yöntem ile mümkündür. Denizyolu taşımacılığı deniz üzerinden yapıldığı için deniz araçları tercih edilip kullanılır. Bu taşımacılık yönteminde eşya taşıma hacmi bir hayli fazladır. Fazla taşıma hacmi sayesinde uygun fiyatlar ile lojistik yapabilmek mümkündür.

Havayolu Taşımacılık

Havayolu taşımacılık sayesinde yükler en kısa süre içerisinde kişilere teslim edilir. Havayolu ulaşımı diğer ulaşım türlerine göre daha hızlı olduğu için bu yöntem sayesinde taşınan yükler çok daha hızlı şekilde varış noktasına ulaşmış olur. Genellikle bu taşımacılık ile yükler ertesi gün kişilere teslim edilebilir.

Demiryolu Taşımacılık

Demiryolu taşımacılığında yükler vagonlar sayesinde kişilere ulaştırılır. Demiryolu boyunca her yerde yer alan terminallere ulaşmak mümkündür. Bu taşımacılıkta süreç bir hayli uzun olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra demiryolu taşımacılık yatırım ve bakım maliyeti açısından kişilere fiyat yönünden avantaj sunar.

Lojistiğin Temel Amacı Nedir?

Lojistik, tüketim mallarının üretim yerinden tüketim yerine kadar sorunsuz bir halde ve düşük maliyetle taşınması ve depolanması için planlama ve yürütme aşamasıdır. Lojistiğin en büyük amacı, müşteri ihtiyaçlarının zamanında ve uygun maliyetle karşılanabilmesini sağlamaktır. Bunun için firmamızdan güvenli şekilde hizmet alabilirsiniz.