Küçük Evler İçin Büyük Dekorasyon Fikirleri

Son zamanlarda giderek popülerleşen minimal yaşam stili evlerde de kendini gösteriyor. Hızlı şehirleşmeyle birlikte küçük ev tasarımları oluşturarak minimal yaşam alanları ile insanlara pratiklik sunuyor.

Yanlış bir algı olarak küçülen evler çoğu insan için karmaşa ve zorluk olarak görülebiliyor. Bu karmaşanın önüne geçmenin profesyonel yöntemi ise firmamız sayesinde oldukça basit.

Metrekareler dekorasyonu belirler ve buna bağlı olarak doğru bir şekilde dekore edilen ev, ferah ve kullanışlı bir yaşam alana dönüşür. Firmamız sizlere bu içerikte küçük evleri nasıl verimli kullanabileceğimizden bahsedip bunun yanı sıra küçük evler için büyük dekorasyon fikirleri sunacağız.

1-AÇIK RENK VE SADE DUVARLAR İLE GENİŞ VE FERAH BİR EVE SAHİP OLUN:

Küçük evleri olduğundan ferah ve geniş göstermenin ilk yolu boya ve parke seçiminden geçmektedir. Duvarların ve parkelerin beyaz, krem, bej gibi açık renk tonlarına boyanması ve göz yormayacak duvar kağıtlarının kullanılması evinizi olduğundan hem daha geniş hem de daha yüksek gösterecektir.

2-FONKSİYONEL DEPOLAMA:

Fazla ürün depolayabilmek için çok fazla dolaba, rafa ihtiyaç yoktur. Önemli olan kullanılan depolama alanının işlevidir. Bu depolama alanları küçük evlerin dizaynında önemli bir yer tutar. Eşyaların evde düzensiz bir şekilde yer tutmasını engellediği gibi alanın verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Küçük ev dekorasyonları için özel olarak tasarlanan dolaplar, raflar, konsollar, üniteler kurtarıcı olabilir.

3-ALANIN YÜKSEKLİĞİNİ KULLANARAK HEM YERDEN TASARRUF EDİN HEM DE DEPOLAMA :

Alanı Kazanın:

Minimal evlerde güzel bir parça olan dikey mobilyalar odada yer kaplamayarak yüksekliği verimli bir şekilde kullanmanızı sağlar. Örneğin dikey tasarlanan kompakt bir yatak, altında pek çok raf ve çekmece bulundurabilir. Küçük evlerde yatak odaları için tercih edilmesi gereken bu yatak bir nevi sandık görevi görür. Alanı daraltmayarak hem yaşam alanını sınırlamaz hem de güzel bir görünüm sunar. Alanın yüksekliğinden faydalanabileceğiniz bir diğer tasarım ise farklı yükseklikler kullanılarak farklı eşyalarla bir odaya birden çok işlev kazandırıyor. Örneğin yatak odanızda kullanacağınız bir nevi ranzaya benzeyen yüksek bir yatak altında bulundurduğu boş alanla yerden tasarruf etmenizi sağlıyor. Odaya şık bir tasarım sunarken aynı zamanda bu tasarım sizin için hem yatak hem de çalışma alanı olabilir.

4-KATLANIR MOBİLYALAR:

Katlanır mobilyalar küçük yaşam alanlarında sıklıkla tercih edilir. Yatak odası, oturma odası, banyo, mutfak gibi evin her alanında kullanabileceğiniz bu mobilyalar alan verimliliğini arttırır. Örneğin mutfağınızda kullanacağınız katlanır masa, salonda kullanacağınız katlanır koltuk ihtiyaç olduğunda bu eşyaların ortaya çıkarılmasıyla yaşam alanını kısıtlamaz.

5-ASMA KATLAR:

Asma katlar küçük evler için tam bir tasarım harikası! Farklı ve alışılagelmişin dışında görünümüyle fazlasıyla ilgi çekici. Asma katları kullanarak evinizde rahat ve geniş yaşam olanları oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda yazımızın önceki kısımlarında bahsettiğimiz fonksiyonel mobilyalar da bu tasarıma eklenince geniş depolama alanları da sağlıyor.

6-PARAVAN VE PERDELER İLE FARKLI ODALAR OLUŞTURUN:

Küçük evimde bir odayı nasıl ikiye bölerim?” sorusunun cevabı tam olarak burada. Odanızda kullanabileceğiniz perde ve paravanlar sayesinde odayı ikiye bölerek farklı yaşam alanları elde etmenizi sağlar. Hem pratik hem de düşük maliyetli olan bu tasarım minimal evlerin vazgeçilmezlerinden olabilir.

7-AYDINLATMA:

Aydınlatma evinizin büyüklüğü ne kadar olursa olsun önemlidir. Küçük ev dekorasyonları içinse özellikle banyo ve salonda kullanılan aydınlatmalar evi daha ferah gösterebilir. Açık renk duvar boyasıyla birlikte doğru kullanılan ışıklandırma odaya geniş bir görünüm sağlar. Küçük bir tasarım önerisi olarak aynaların üzerine led aydınlatmalar kullanabilirsiniz.

8-BİRBİRİNE BAĞLANAN ODALAR:

Örneğin mutfak ve salonu, yatak odası ve çalışma odasını birbirine bağlamak küçük ev dekorasyonlarında size alan kazandırabilir. Amerikan mutfak yerden tasarruf etmenizi sağlayabilir. Yazımızın önceki kısımlarında da bahsettiğimiz gibi alanın yüksekliğinden faydalanılarak tasarlanan mobilyalar da yatak odanızı ve çalışma odanızı birleştirebilir.

9-MOBİLYA SEÇİMİ:

Küçük evler ve tabii ki küçük mobilyalar. Alanı daraltmayacak boyutta ki küçük ve açık renkli mobilyalar evinizin tamamlayıcısı olabilir. Özellikle ahşap-bej, gri-beyaz renk uyumundan yararlanarak modern, şık ve ferah bir eve sahip olabilirsiniz. Göz yormaması açısından fazla tablo ve obje kullanmayarak mikro alanda makro bir yaşam sürebilirsiniz.

“Zaman küçülme zamanı” diyerek bu yazımızda doğru dekorasyonla küçük alanları nasıl kullanabileceğinizden bahsettik. Liva Nakliyat olarak sizlere gerek online gerek yüz yüze iletişime geçtikten sonra her türlü hizmeti uygun fiyata vermeye hazırız. Siz de kaliteli bir hizmet alabilmek için web sitemiz üzerinden ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.