Pazarlama ve Lojistik Destek Almanın Önemi

Pazarlama ve Lojistik Destek Almanın Önemi

Pazarlamanın en temel amacı, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayıp, şirketlerin kâr elde edip büyümesine destek olmaktır. Pazarlama, genel olarak ulaşması gereken kişilere uygun ürün ve hizmetlerin geliştirilerek, doğru fiyatlandırma sonucunda, dağıtım ve tanıtım stratejileri sonucunda gerçekleştirilir. Bu konuda firmamız her zaman en iyi şekilde siz değerli müşterilerimize destek olmaktadır.

Lojistik, bir ürün veya hizmetin, ihtiyaç duyulduğu anda temin edilmesi konusuna denilir. Hizmet, pazarlama veya üretiminin gerçekleşebilmesi için lojistik desteğe ihtiyaç duyulur. Lojistik yöntemi için konu olan kaynaklar ise eşya, gıda, teçhizat, hayvan, sıvı veya başka bir hizmet olabilir. Lojistiğin asıl amacı, müşterilerin ihtiyaç duyduğu mal ya da ürünleri zamanında ve uygun maliyetli olarak karşılayabilmektir. Pek çok firma lojistik konusunda uzmanlaşmak üretici firmalara, perakendeci firmalara ve büyük ölçü çapında mal taşıma ihtiyacına sahip olan başka diğer sektörlere hizmet sunmaktır.

Lojistik Yönetimi

Lojistik, müşteri ile olan ilişkileri, yapılan işin kalitesini ve üretim planlamasını etkileyerek zorlu rekabet koşullarında dahi şirketin ayakta kalmasını sağlar. Lojistik yönetimini en iyi şekilde yapabilmemiz için aşağıdaki yöntemleri dikkatlice uygulamanız gerekir.

Doğru planlama; iyi bir planlama sayesinde daha önceden kestiremediğiniz her anı en aza indirip tedarik zincirindeki oluşan aksaklıkları ortadan yok edebilirsiniz. Böylelikle etkin bir lojistiğin temel anahtarı planlama ile daha iyi sonuç elde edebilirsiniz.

Acil durum planı; işletmenizi olumsuz bir soruna karşı hazır etmeniz önemlidir. Genel olarak bu tür konularda her zaman bir B planınızın olması gerekir. Tedarik zincirini her zaman kontrol altında tutmalısınız ve her aşama için yedek bir plan oluşturmanız gerekir. Eğer ki hammadde zamanında kişiye ulaşmaz ise o zaman sizin de müşteriye istenilen zamanda ürün teslimi yapmanız mümkün olmaz. Bu tür konulara karşılık alternatif tedarikçi olarak plan yapılması önemlidir.

Lojistik Yöneticisi; lojistiğin temelinde yöneticinin iyi olması yer alır. İyi bir lojistik yöneticisinin iletişim becerisi yüksek, network durumu geniş, her şeyi titizlikle takip eden ve sorunları çözebilen bir kabiliyete sahip olması yer alır. Liva Nakliyat firmamızdan bu hizmeti en iyi şekilde alabilirsiniz.