Taşınmadan Önce Yapılacaklar

Taşınmadan Önce Yapılacaklar

Evler insanların yaşamında oldukça büyük bir yer tutar. Fakat zaman zaman ulaşım imkanı, iş-okul değiştirme gibi çeşitli sebeplerden dolayı bulunduğumuz evden başka bir yere taşınmamız gerekebilir.

Bu noktada taşınmadan önce yapılacaklar listesi ile pratik bir taşınma süreci geçirmek ve herhangi bir aksilik yaşamamak adına doğru planlama ipuçlarını bu içeriğimizde paylaşacağız.

Evden eve nakliyatı karmaşıklaştırmamak ve stressiz bir süreç geçirmek için bu yazımızda okuyucularımıza ve yeni bir eve taşınacaklara adım adım ufak tüyolar vereceğiz.

Taşınma Tarihinizi Net Olarak Belirlemelisiniz:

Taşınma aşamasında yapılacak ilk şey net bir tarih belirlemek ve doğru bir planlama ile işlerinizin tamamını son ana bırakmadan tüm yapılacakları zamana yaymaktır. Bu aşamada firmamız taşınmadan önce yapılacakları ücretsiz keşif hizmeti sayesinde eşyalarınızın nakliyat şekli, taşınma tarihi ve diğer tüm detaylar hakkında bilgilendirme yapar.

Doğru Nakliye Firması:

Taşınma tarihinizi belirledikten sonra öncelikle bir evden eve nakliyat firması bulmakla başlayabilirsiniz. Bulduğunuz nakliye firmalarından fiyat ve performans oranına göre en iyi hizmet vereni belirleyebilir veya nakliye firmasına ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız bir kamyonet kiralayıp, eşyalarınızı bu kamyonetle taşıyabilirsiniz. Nakliyat ile ilgili bilinmesi gereken ilk şey fiyatların mevsimlere hatta haftanın hangi günü taşınacağınıza göre değişiklik göstermesidir.

İkinci olarak asansör ile taşınma daha kolaydır ve son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Fakat her bina asansör kurulumu için uygun değildir. Sizde asansörden faydalanarak taşınmayı düşünüyorsanız öncesinde bir nakliye firmasına mutlaka danışmalısınız.

Paketleme ve Kategorileme:

Eşyalarınızı toparlamaya ve kolilemeye başlamadan önce fazlalıklardan kurtulmak sizin için büyük bir avantaj sağlayacaktır. Hepimizin evinde gereksiz ve olması gerekenden fazla eşya var. Bu fazlalıklardan kurtulmak hem taşınma esnasında yükünüzü hafifletecek hem de yeni evinizde boşuna yer kaplamayacaktır.

İhtiyacınız olmayan eşyalardan kurtulduktan sonra toparlanmak, eşyalarınızı taşınmaya hazır hale getirmek için taşınma kutuları bulmanız gerekmektedir. İhtiyacınız kadar kutuyu bulduktan sonra eşyalarınızı kategorilere ayırarak kutulamaya başlayabilirsiniz.

Eşyaları mutfak, salon gibi kategorilere ayırmak yerleşirken karışıklığı önleyecektir. Porselen gibi hassas, kırılmaya meyilli eşya kutularının üzerine de “kırılacak” diye belirtmekte fayda var. Böylelikle hem eşyalar taşınırken bu kutulara özellikle hassasiyet gösterilecek hem de siz yerleştirirken daha dikkatli olacaksınız.

Temizlik:

Evden eve nakliyat planlamasında sıra ev temizliğinde. Eşyalarınız taşınmaya hazır hale geldikten sonra yeni evinizi temizlemeye başlayabilir veya bir temizlik firmasından yardım alabilirsiniz. Ev temizlendikten sonra kafanızda bir dekorasyon planı oluşturmak yerleşirken size hız ve pratiklik kazandıracaktır.

Abonelikler ve Resmi İşlemler:

Evden eve nakliyat yapıldıktan sonra geriye resmi işlemleri yapmak kalıyor. Eşyalar toparlanıp yeni eviniz de ki temizlikten sonra resmi işlemleri halletmeye başlayabilirsiniz. Öncelikli olarak adresinizin değiştiğini nüfus müdürlüğüne başvurarak bildirmeniz gerekmektedir. Adresinizi güncelledikten sonra su aboneliği, doğalgaz aboneliği, elektrik aboneliği gibi işlemleri gerçekleştirmek gerekmektedir. Bu abonelikleri kendi üzerinize aldıktan sonra taşınmaya hazırsınız.

Son olarak taşındığınız yeri daha iyi bilmek adına ufak bir harita çıkarabilir ve taşındığınız yeri tanıyabilirsiniz. Taşınmadan önce çevreyi bilmek sizin için avantaj olacaktır.

Liva Nakliyat Güvencesiyle Taşının:

Sorunsuz bir şekilde taşınmak ve son derece iyi bir hizmet almak istiyorsanız firmamız evden eve nakliyat konusunda müşterilerine profesyonel hizmet veriyor. Müşterilerimize sunduğumuz kaliteli hizmet ile birlikte sorunsuz ve hasarsız bir evden eve nakliyat işlemi gerçekleştiriyoruz.

Sizde sektörde öncü, alanında uzman bir ekiple evden eve nakliyat desteği almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.