KURUMSAL NAKLİYAT

KURUMSAL NAKLİYAT

Günümüzde birçok şirket ya da kamu kuruluşu, çeşitli nedenlerden dolayı bulundukları binalardan taşınmaktadır. Evden eve nakliyatın aksine bu taşınma işlemi, daha ciddi bir süreç içermektedir.

Dolayısıyla konu kurumsal nakliyat olduğunda, akıllara pek çok soru gelmektedir.

Kurumsal Nakliyat Nedir?

Kurumsal Nakliyat Nedir?

Kurumsal nakliyat, genel olarak iki ana gruba ayrılmaktadır:

1-Kamu kurum taşımacılığı ve devlet kuruluşlarını kapsayan kurumsal taşımacılık hizmetleri,

2-Özel sektör, işletme, firma ve şirketleri kapsayan nakliyat hizmetleri.

Kurumsal nakliyat; kamu ya da özel kurumlara ait eşya ve ürünlerin bir yerden başka bir yere taşınmasıdır. Evden eve nakliyat ya da parça eşya taşımacılığına göre daha çok dikkat isteyen bir nakliyat türüdür.

Bu süreç esnasında daha dikkatli olunmasının temel sebebi, taşınan eşyaların önemidir. Taşıma esnasında eşyaların kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi ve korunması çok önemlidir.

Kurumsal Nakliyatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

kurumsal-nakliyat-1

Kurumsal Nakliyatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurumsal nakliyatın oldukça dikkat edilmesi gereken bir taşımacılık işlemi olduğundan bahsettik. Bu noktada, dikkat edilmesi gerekilen hususlar olduğunu da belirtmeliyiz. Bu hususları şu şekilde sıralayabiliriz:

1-Nakliye firması seçimi: Her türlü taşımacılık işleminde olduğu gibi, kurumsal nakliyatta da nakliye firması seçimi oldukça önemlidir. Taşıma işlemini yapacak firmayı seçerken, profesyonel bir ekiple çalıştığından emin olmalısınız. Bu tarz taşımacılık hizmetlerinde, arşivler ve dosyalar özenle numaralandırılmalıdır. Böylece hiçbir şekilde karışıklık yaratılmadan taşıma hizmeti sağlanmalıdır. Bunlar yapılmazsa ve herhangi bir aksilik yaşanırsa, hem taşıyıcı firma hem de taşıma hizmetinden yararlanan kurumun başı ağrıyabilir.

2-Ücretsiz expretiz ile sağlıklı bir plan yapmak: Planlı çalışmak, kurumsal taşımacılık işlemlerinde hayati önem taşımaktadır. Hangi eşyaların ya da ürünlerin nasıl taşınacağı, taşıma işleminin ne zaman başlayacağı ve ne zaman teslim edileceği gibi önemli hususların planlanması gerekmektedir.

3-Sigortalı nakliyat hizmetinden yararlanmak: Kurumsal taşımacılığa konu olan eşyalar arasındaki özel belgelerin; yangın, sel ya da hırsızlık gibi olası olumsuzluklara karşı korunması son derece önemlidir. Küçücük bir çekin ya da belgenin çok büyük meblağlarda zarara neden olabileceği unutulmamalıdır. Bu noktada kurumsal taşımacılık işleminin ne kadar ciddi bir iş olduğu ortaya çıkmaktadır.

İlgili içerik: Nakliyat Sırasında Meydana Gelebilecek Hasarlar

kurumsal-nakliyat-2

Tabii ki kurumsal nakliyat esnasında dikkat edilmesi gerekenler bunlarla sınırlı değildir. Örneğin; şirketin ya da kamu kuruluşunun ‘‘sır’’ niteliğindeki belgelerinin nakliyatı esnasında daha çok dikkat edilmesi ve gerekirse nakliyat firması kullanılmadan taşınılması gerekmektedir.