GÜVENİLİR NAKLİYAT FİRMAMI NASIL BULURUM?

GÜVENİLİR NAKLİYAT FİRMAMI NASIL BULURUM?

Günümüzde insanlar çeşitli nedenlerden dolayı yaşadıkları evlerden taşınıyor ya da taşınmak zorunda kalıyor. Evlerinden taşınan insanlar ise birçok problemle karşı karşıya kalıyor.

Bu problemlerin belki de en büyüğü ise, güvenilir nakliyat firması bulmaktır diyebiliriz.

Bu yazımızda sizler için güvenilir nakliyat firmamı nasıl bulurum sorusuna cevap vermek için; bir nakliyat firmasının sahip olması gereken özelliklerden ve bir nakliyat firması çalışanlarının sahip olması gereken özelliklerinden bahsedeceğiz.

Bir Nakliyat Firmasının Sahip Olması Gereken Özellikler

Evinizden taşınmaya karar verdiğinizde ilk yaptığınız işlemlerden biri, güvenilir bir nakliyat firması aramaya başlamak olacaktır. Araştırmaya başladığınızda ise karşınıza yüzlerce nakliyat firması çıkacaktır. Nakliyat işlemlerinde ise önemli olan bu seçenekler arasından güvenilir bir nakliyat firması bulmaktır. Detaylı, yoğun ve zorlu olan bu araştırma sürecinde ise dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Bu durumlara dikkat ettiğiniz taktirde, elinizdeki seçenekler azalacak ve doğru nakliyat firmanızı bulma şansınız artacaktır.

İlk olarak tercih edeceğiniz nakliyat firmasının profesyonel olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu kontrolü yapmak için; firmanın web sitesi var mı, taşıma işlemlerinde logolu araçlar kullanıyorlar mı ve bir ofisleri var mı sorularını araştırabilirsiniz. Eğer bu sorulara cevabınız evet ise o nakliyat şirketi için profesyonel bir şirket diyebilirsiniz. Fakat tabii ki sadece profesyonellik yetmez.güvenilir-nakliyet-firma-1

  • Nakliyat firmasının K3 Yetki belgesine sahip olup olmadığına emin olun. K3 yetki belgesi; ticari amaçla yurtiçi ev ve büro taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
  • Nakliyat şirketinin sözleşmeyle çalıştığına emin olun. Böylece herhangi bir istenmeyen durum yaşanması durumunda elinizdeki sözleşme çok fazla şey değiştirebilir.
  • Nakliyat firmasının eşyalarınızı sigortalığından emin olun. Bu sayede eşyalarınız güvence altında olacaktır.
  • Nakliyat firmasının verdiği hizmetleri araştırın. Bu cümleyi açıklamak gerekirse; sadece evden eve nakliyat işlemini gerçekleştiren bir şirket tabii ki işlerinde başarılı ve profesyonel olabilir. Fakat evden eve nakliyatın yanında fuar lojistiği, event lojistiği ve ofis taşımacılığı gibi çeşitli işlemlerini de gerçekleştiren firmalar daha güvenilir ve profesyoneldir diyebiliriz.
  • Tüm bunlara ek olarak; seçecek olduğunuz nakliyat firmasının önceki müşterileri ile iletişim haline geçin. Böylece nakliyat firması hakkında ilk elden bilgi almış olursunuz.

Bir Nakliyat Firması Çalışanlarının Sahip Olması Gereken Özellikler

Nakliyat işlemleri çok aşamalı bir süreç olduğu için çalışan sayısı oldukça fazladır. Bazı çalışanlar tek bir aşamada çalışırken, bazı çalışanlar ise birden çok aşamada çalışabilir. Evden eve nakliyat işlemlerinde çalışan çalışanların sahip olması gereken özellikleri, çalıştıkları aşamalara göre sıralayacak olursak;

  • Demontaj ve paketleme aşamasındaki çalışanların hangi eşyalarda hangi tür koliyi kullanması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Demontaj işlemlerinde ise hangi eşyaların nasıl demonte edileceğini bilmesi gerekiyor.
  • Eşyaların araca taşınması aşamasındaki çalışanlar, eşyaların araca nasıl yükleneceğini bilmelidir.
  • Yeni adrese eşyaların nakliyatı aşamasındaki çalışanlar, en kısa ve doğru yoldan ulaşımı sağlamalıdır.
  • Eşyaların yeni eve taşınması aşamasındaki çalışanlar, eşyalar düzgün ve hatasız bir şekilde taşıyabilmelidir.
  • Montaj ve istenilen yerlere eşyanın yerleştirilmesi aşamasındaki çalışanlar, montaj işlemlerinde hangi eşyaların nasıl montajlanacağını bilmelidir.
  • Aşama ve görev fark etmeksizin tüm çalışanlar profesyonel, anlayışlı ve saygılı olmalıdır. Ayrıca çalışanlar, taşınan insanların halinden anlamalı ve karşısındaki kişi saygı sınırlarını aşmamalı. Ayrıca onlara karşı sabırlı davranmalı ve hoşgörülü olmalıdır.güvevnilir-nakliyet-2

Bu yazımızda sizler için güvenilir nakliyat firmamı nasıl bulurum sorusuna cevap vermek için bir nakliyat firmasının sahip olması gereken özelliklerden ve bir nakliyat firması çalışanlarının sahip olması gereken özelliklerinden bahsettik.