EVENT LOJİSTİĞİ

EVENT LOJİSTİĞİ

Günümüzde; ulusal ya da uluslararası fuar hizmetlerinin gerçekleşmesi noktasında, ortak kullanılan monte ve demonte ürünlerin sevkiyatında lojistik hizmetlerinden yararlanılmaktadır

Bu alanda yararlanılan lojistik hizmeti, Event lojistiği olarak adlandırılmaktadır. Event lojistiğinin adımları, evden eve nakliyata göre daha farklıdır.

Bu yazımızda sizler için event lojistiği nedir sorusuna cevap vererek, Liva Nakliyat'ın event lojistiği hizmetinden bahsedeceğiz.

Event Lojistiği Nedir?

Event lojistiği; bir eşyanın dünyadaki herhangi bir yerden, başka bir yerdeki etkinlik alanına kadar taşınması; ve bu eşyanın menşeine veya arzu edilen başka bir adrese ulaştırılmasıdır. Farklı ülkelerde, farklı gümrük ve taşıma mevzuatları bulunmaktadır.

Tedarik yönetimi ve sevkiyat hizmetleri, ticaretin olmazsa olmazları arasındadır. Lojistik hizmetinde internet araçları ile entegre olarak çalışılması durumunda; imalattan paketlemeye, sevkiyattan teslimata kadar önemli noktalarda büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu özelliği ile event lojistiği hizmetlerinde; interaktif bir çalışma imkanı, yüksek dikkat ve hassasiyet ile de müşterilerin ürünlere ulaşması kolaylaşmaktadır.

Monte ve demonte hizmetlerinin kısa sürede gerçekleşmesi bakımından, özellikle ortak kullanım gerektiren ürünlerin sevkiyatında önemli bir avantajı olan event lojistiği, gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Böylece ürün satış ve destek hizmetleri de müşteri odaklı gerçekleşerek memnuniyetin artmasına imkan vermektedir.

event-lojistik-1

Neden Liva ile Event Lojistiği?

Geçmişten günümüze ticaretin en kritik noktalarından birisi, sevkiyatın gerçekleşmesidir. Lojistik hizmetlerinin arka planında bulunan zamanlama ve yönetim envanterlerinin en iyi şekilde kullanılması, event lojistiği noktasında önemli yatırımlar yapılmasını da beraberinde getirmektedir.

Event lojistiği, doğru ve profesyonel bir şekilde, yani yüksek dikkat ve hassasiyet ile gerçekleştirmelidir. Bunun için doğru sevk noktalarının belirlenmesi; ve anlaşılan lojistik firmasının elemanlarının yeterli yetenek seviyesine sahip olması gerekmektedir.

event-lojistik-2

Liva Nakliyat

Ülkemizde ve dünyada event lojistiği hizmetleri her geçen gün artış göstermektedir. Ayrıca internet araçları hizmetlerinin de yaygınlaşmasıyla daha da kolaylaşmaktadır. Lojistik firmasının elemanlarının doğru zamanda doğru bir şekilde hareket etmesi, hem zaman kazandırmakta hem de işlerin en doğru şekilde gerçekleşmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Bu noktada Liva Nakliyat, 2016 yılından itibaren nakliyat sektöründe hızla yükselen bir değer olarak başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına hizmet veren bir firmadır. Başta event lojistiği olmak üzere; POP lojistiği, fuar lojistiği, evden eve nakliyat, ofis lojistiği, kampanya lojistiği, mağaza kurulum ve lojistiği gibi pek çok dalda hızlı ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaktadır. Her nakliye işlemi konusunda uzman ekibiyle hızlı çözümler sunmaktadır.