Doğru Eşya Kolileme Nasıl Yapılır Profesyonel Firmadan Öneriler

Doğru Eşya Kolileme Nasıl Yapılır Profesyonel Firmadan Öneriler

Birçok nedenden dolayı evlerimizden taşınmaktayız. Evimizi taşırken, dikkat etmemiz gereken pek çok durum vardır. Bu durumlardan birisi de, eşyalarımızı kolileme şeklimizdir.

Taşınma esnasında eşyalarımızı doğru kolilememiz oldukça önemlidir. Doğru eşya kolileme yöntemleri ile eşyalarımızı sapasağlam bir şekilde yeni evimize taşıyabiliriz.

Bu yazımızda sizler için banyo eşyaları, beyaz eşyalar, salon eşyaları, yatak odası eşyaları ve özel eşyaların doğru kolilenme şeklinden bahsedeceğiz.

İlgili içerik: Taşınma Tüyoları

Beyaz Eşya ve Banyo Eşyalarının Kolilenmesi

İlk olarak banyo eşyalarının kolilenmesinden bahsedelim.

Ev taşıma esnasında en kolay kolileme işlemleri, banyo eşyalarının kolilenmesidir. Çünkü genel olarak banyo tezgahları evden götürülmez. Bu durumda sadece banyoda kullanılan ufak eşyaların bir koliye sağlam bir şekilde yerleştirilmesi yeterlidir.

Beyaz eşya kolileme işlemi ise, banyo eşyalarının kolilenmesi kadar basit değildir. Aksine, taşınacak eşyalar arasında en zorlu olan ve en dikkatli olunması gerekilen kısımdır. Bunun nedeni ise, bu eşyaların maliyetinin yüksek olmasıdır.

İlgili içerik: Nakliyat Sırasında Meydana Gelebilecek Hasarlar

Beyaz eşyaların en iyi şekilde taşınması için ilk olarak, aldığınız köpük ve kartonları kullanmanızda fayda var. Eğer bu köpük ve kartonları attıysanız, eşyayı aldığınız yerden tekrar köpük ve karton isteyebilirsiniz. Hiçbir şekilde köpük ya da karton bulamıyorsanız, balonlu naylon ile eşyaları kat kat sarıp bantlamanız; ve sonrasında karton parçalarını balonlu naylonlar üzerinden bantlamanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede eşyalarınız hasar görmeden yeni evinize taşınabilir.

Salon ve Yatak Odası Eşyalarının Kolilenmesi

dogru esya kolileme-1

Evimizdeki en büyük eşyalar salonda bulunur. Bu yüzden ev taşıma işlemi sırasında, ilk olarak salondaki küçük eşyalarınızı kolilemenizde fayda var. Ufak eşyaların kolilenmesinin ardından; geriye kalan koltuk takımı ve sehpa gibi büyük eşyaların kolilenmesi için nakliyat firması çalışanları ile birlikte eşyalarınızın etrafını balonlu naylon gibi bir plastikle kaplayıp iyice sıkıştırmalısınız. Bu sayede, taşıma esnasında darbelere karşı önlem almış olursunuz.

Yatak odası eşyaların kolilenmesi ise yine aynı şekilde salon eşyalarının kolilenmesi gibidir. İlk olarak küçük eşyalar kolilenir. Bunun ardından, yatak ve dolap gibi büyük eşyalar gerekli önlemler alınarak kolilenir.

Özel Eşyaların Kolilenmesi

Kıyafetlerinizin kolilenmesi için 2 seçeneğiniz var:

  1. İlk olarak kırışması problem olmayacak kıyafetlerinizi çöp poşetlerine doldurarak, elektrikli süpürge ile çöp poşetinin içindeki havayı iyice boşaltabilirsiniz. Daha sonra bu çöp poşetlerini uygun bir koli içine koyabilirsiniz.
  2. Diğer seçeneğiniz ise, kırışması problem teşkil eden kıyafetleriniz için geçerlidir. Bulabilirseniz uygun sayıda askılı koli alarak kıyafetlerinizi asabilirsiniz. Askılı koli bulamıyorsanız, normal bir koliden kolayca askılı koli elde edebilirsiniz.dogru esya kolileme-2

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, kıyafetlerinizi kolileme işleminde yazlık-kışlık ve aile fertlerine göre ayırın. Böylece yeni evinizde kıyafetlerinizi yerleştirmeniz çok daha kolay olacaktır.

Bunların dışında; değerli mücevher veya evraklarınız için bir kasa kiralayabilir ya da başka bir çözüm üretebilirsiniz. Çünkü Türk Ticaret Kanununa göre, nakliyeci bu tür değerli eşyaları taşımak istemeyebilir. Ayrıca, "Bir koli kayboldu, içinde altınlar vardı." demeniz halinde de nakliye firması, "Altın olduğunu bilmiyordum, bilsem taşımazdım." diyebilir ve haklıdır.

İlgili içerik: Nakliyat Sigortası