ASANSÖRLÜ NAKLİYAT

ASANSÖRLÜ NAKLİYAT

Asansörlü nakliyat; belli kat yüksekliklerinde eşya taşımayı hızlandırmak; ayrıca işçilikten, zamandan tasarruf etmek için tercih edilen bir evden eve nakliyat türüdür

Asansörlü taşımacılık ile, eski ya da yeni evinizin bulunduğu binanın herhangi bir tarafından, taşınacak olan eşyaların balkon ya da pencere gibi bir alandan transferi gerçekleştirilir.

Nakliyat işlemini asansörle gerçekleştirmek, normal taşımaya kıyasla, hem daha hızlıdır hem de maliyetleri azalmaktadır.

İlgili içerik: Nakliyat Sırasında Meydana Gelebilecek Hasarlar

Asansörlü Nakliyat ile Taşınabilen Eşyalar

Asansörlü nakliyat ile taşınabilen eşyalar, asansörün kurulacağı alan ile doğrudan ilgili bir durumdur. Bu durumu şöyle açıklayabiliriz; nakliyat asansörleri genellikle balkonlara, çift açılır pencerelere ya da son zamanlarda yaygınlaşan Fransız balkonlara kuruluyor. Eğer asansör balkona kurulduysa, balkon kapınızdan geçebilecek tüm eşyalar asansör ile taşınabilmektedir. Fakat balkon kapınız yeterince geniş değilse; asansörle taşınması gereken beyaz eşya ve koltuklarınız bu kapıdan geçmeyecektir. Bu durumda taşınamayan eşyalar, yine merdivenler kullanılarak taşınacaktır.

Eğer evinizde Fransız balkon varsa ya da pencerelerinizin her iki tarafı da açılıyorsa; çok yüksek bir ihtimal tüm eşyalarınız asansörle taşınabilecektir. Burada unutulmaması gereken başka bir durum ise; bazı pencereler tamamen sökülüp, taşınma işlemi bittikten sonra tekrar takılabilmektedir. Eğer eşyalarınızın asansörle taşınmasını istiyorsanız, bu ihtimali de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

İlgili içerik: Taşınma Tüyoları

Hangi Koşullarda Asansörlü Nakliyat Tercih Etmelisiniz?

Yüksek katta bulunan evinizden eşya taşınacak olması ya da taşınacağız yeni evinizin yüksek bir katta olması durumunda; asansörlü nakliyat tercih edilebilmektedir. Bunun dışında; eski ya da yeni evinizin girişi ve merdivenleri eşya taşımak için uygun değilse; yine asansörlü nakliyat tercih edilmektedir.

Tabii ki yeni ya da eski evinizin yüksek bir katta bulunması, asansörlü evden eve nakliyata mecbursunuz anlamına gelmiyor. Yüksek katlı binaların bazılarında yük asansörleri bulunmaktadır. Bu yük asansörlerinin kullanımının izin verilmesi durumunda, taşıma işlemi yük asansörü aracılığı ile yapılmaktadır. Fakat yüksek katlı çoğu binada yük asansörleri bulunmamaktadır.

Asansörlü nakliyatın tercih edilebilmesi için; evinizin konumu ve eşyaların taşınacağı balkon ya da pencerelerin de uygun olması gerekmektedir. Ayrıca asansörlü nakliyat için kurulacak olan asansörün, kurulması için bina çevresinin de uygun olması gerekiyor. Evinizin bulunduğu sokaktaki trafik akışı ya da evinizin önünde bulunan bir elektrik direği, asansörlü nakliyat işleminin gerçekleşmesini önleyebilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için; evinizin ve sokağınızın fotoğraflarını çeşitli açılardan çekip nakliyat firmanız ile paylaşırsanız size bu sorunun cevabını vereceklerdir.

İlgili içerik: Nakliyat Sigortası

Son olarak; asansörlü nakliyat işlemi için hava koşulları önemlidir. Çok yüksek katlara asansörün merdiveni ile ulaşıldığı için rüzgarlı havalarda bu işlem tercih edilmemektedir.